Arabisk pure av kikerter. Brukes som dip, og som tilbehør ellers.
Ingredienser
1 boks kikerter
(ca 250 gr)
1/2 sitron
1 ss tahini
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts salt
1/2 ts spisskummen
ca 1 dl olje
frisk bladpersille
Gjør som følger
Skyll kikertene i kaldt rennende vann. Ha de i bollen. Tilsett krydder, olje, sitron og tahini. Tahini er en pasta laget av sesamfrø. Kjøpes på helsekostbutikker.
Bruk stavmiksen til det blir en glatt pure. Smak og tilsett eventuelt mer krydder. Er konsistensen for fast, tilsett litt mer olje.
Avslutt med å røre inn finhakket bladpersille.
Holdbarhet
Hummusen er holdbar noen dager i kjøleskapet. Kan fin fryses, men tilsett da ikke persille før frysing. Den får en litt klissete ekkel konsistens. Bedre å la være, eventuelt tilsette det når hummusen er tint opp.
Tips
Vil du koke kikerter selv, trenger du 100 gr tørkede erter for å få ca 250 gr ferdig kokt.
Bruk hummusen som dipp til grønnsaker. For eksempel blomkål, gulerøtter, squash og paprika.
Eller hvorfor ikke lage dine egne speltlompechips?
Fin bruk av lomper som blir til overs.
Se oppskrift HER.