Når kirsebærene er modne, er dette deilig sommerdessert. Lages på noen få minutter, når du ha renset bærene for sten.
Nytes med krem, melk, vaniljesaus eller vaniljelikør.
Ingredienser 4 porsjoner
400 gr kirsebær
1,5 dl sukker
1 dl portvin
1/2 sitron
litt vann
1 ss potetmel
Gjør som følger
Skyll bærene i kaldt rennende vann. Fjern stilk og stener. Har du en steneutstikker, bruk den. Hvis ikke, bruk en litt tynn kinesisk spisepinne. De man får ved kjøp av sushi take away, er fine. Og så et lite tips, bruk hansker hvis du ikke vil være veldig rød på fingrene. Men har du en ullgenser du skal vaske for hånd, gjør gjerne det etter å renset kirsebærene uten hansker.
Kok opp sukker og portvin i en litt vid kjele. Tilsett bærene, og la de koke i 10-15 minutter.
Bland ut potetmel i litt kaldt vann, og hell det i en tynn stråle i kjelen mens du rører. Hold litt igjen med potetmelet. Se om hvor tykk den blir når det koker litt. Den vil bli enda tykkere når den blir kald.
Smak til med sitronsaft. Kjøl av og nyt.
Nyt som den er, eller pisk litt krem til. Kesam vanilje eller litt vaniljesaus smaker også godt til.
Kan fint fryses. Sommersmaken er deilig også i desember.