Meget godt, og svært enkelt. Spesielt om man trenger mat til mange.
Kjøp melne poteter. Gjerne store, raskere å skrelle.

Ingredienser 4 porsjoner
1 kg poteter
salt
50 gr smør
muskatnøtt
hvitløkpulver
pepper
fløte, melk el kokosmelk
tørket dill eller frisk timian

Gjør som følger
Skrell potetene. Legg de i en kjele med kaldt vann. Kok opp, og la de koke ferdig, og gjerne bittelitt lenger.  Da er det litt lettere å knuse de.

Hell av vann, og tilsett smør og krydder.

Knus de med en manuell stapper. IKKE bruk noe elektrisk, som en stavmiks. Da blir potetstappen veeeeldig seig!

Tilsett fløte eller melk, kokosmelk, til ønsket konsistens.

Smak! Litt mer salt? Mer muskatnøtt? MYE muskattnøtt er godt!

Smakstilsetninger
Finhakket eller revet løk. Hakket gressløk.

Tips
Lag STOR porsjon, så har du i flere dager. Går fint å varme opp i ovn, micro eller stekepanne.