Jo da, du får kjøp hermetiske ferdig kokte i butikk. Men du verden så mye mye bedre de blir når man koker de selv. Veldig lite jobb, men litt planlegging må til.
Ingredienser
500 gr tørkede kikerter
2 ss salt
ca 3 liter vann
Gjør som følger
Kikerter må bløtlegger over natten, ca 8 timer. Blir det mer enn 8 timer gjør det ingen ting. Se gjennom kikertene og ta vekk små svarte eller brune. De som ikke ser helt bra ut. Ha kikertene i en bolle. Og hell på minst dobbelt så mye vann. Kikertene sveller mye. Hvis kikertene nå 5 cm opp i bollen, hell på slik at vannet står minst 5 cm over, gjerne mer.
Neste dag, hell av bløtleggingsvannet. Gå gjerne kjapt igjennom og fjern små brune kikerter. Skyll ertene litt i kaldt vann.
Ha kikertene i en romslig kjele, tilsett godt med vann. Kok opp.
I begynnelsen blir det litt skum som man da fjerner med en hullsleiv.
Kok de uten lokk, og følg med og tilsett mer vann om nødvendig.
Tilsett varm vann. Bruk vannkokere til å koke opp vannet.
Kikertene må koke ca 1 time.
Kjenn gjerne på en ett 45 minutter. Fortsatt hard inni? Da må den koke lenger.
Når de er ferdige, ta vekk fra varmen, tilsett salt, og la de stå slik en halvtimes tid slik at saltet får trukket inn i kikertene.
Hell av kokevannet, og de er klare til bruk videre.
Kan fryses
Kikerter kan fryses i små porsjonsposer. En pose med 300 gr er til 2 personer.
Vil du smakssette kikertene ytterligere før de nytes?
Se oppskrift Ovnebakte kikerter, klikk HER.