Hvis du en dag har lyst på kokt torsk, kjøp fersk lange.
Det er mye bedre!

Skjær i skiver fra halen og opp til der buken er åpen.

Skjær ut resten av siden som en file fra ryggbenet. Del fileen i passe store biter.
Skyll og tørk bitene. Strø på ganske bra med salt, og legg de i en skål i kjøleskapet
noen timer. Eller gjerne til neste dag.

Ingredienser 2 personer
600 gram fisk
0,5 dl salt
1 gul løk
1 ss hel pepper
2 ss eddik 7%

Gjør som følger
Ta en stor kjele, fyll i mye
vann. Tilsett salt og pepper samt løken som er skåret i fine biter. Kok opp. Ha i
fisken, og kok opp på nytt. Skru ned varmen så det ikke koker. La stå å trekke i minst 20 minutter.

Forslag tilbehør
Hvit saus tilsatt litt sennep. Kokte gulrøtter. Eventuelt stuing, og kokte poteter.