Strull av kromkakerøre smaker fantastisk godt enten alene, eller som tilbehør til desserter.
Ingredienser 30 strull
100 gr smør
3 egg
1 dl sukker
2 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 ts vaniljesukker
1/2 ts kardemomme
1 dl vann
en skvett sherry
Gjør som følger
Smelt smør, og avkjøl det litt. Knekk egg i en bolle, tilsett sukker, og vips til tykk eggedosis. Tilsett mel, krydder og vann, og bland godt. Ha i det smeltede smøret. Og tilslutt, om du vil, en skvett sherry.
La røren svelle en 20 minutter.
Sett på kromkakejernet. Finn frem et lite rundt rør. Diameter på 1 til 2 cm. Ta på latexhandsker.
Ha en stor spiseskje rør i jernet. Når klart ta kaken ut av jernet, ned på et skjærebrett. Rull straks sammen kaken. Den stivner veldig fort.
Ha en ny spiseskje i jernet.
Ha den ferdige strullen over på en rist. La de ligge der i hvert fall et døgn, gjerne litt tørt og varmt. Dette for å unngå seige kaker.
Under servert til multekrem.