Deilig kyllingrett med smak av karamell der kyllingen alltid blir saftig.

Ingredienser 2 porsjoner 
2 store eller 4 små kyllingfileer
3 ss sukker
2 ss smør
1/3 l fløte
3 never persille
Litt sitronsaft
Salt og pepper

Gjør som følger
Valg av gryte er viktig.
Ikke større enn at alle fileene får plass til å ligge
på bunnen.  Dette har betydning når
den skal koke i fløten.  Er ikke fileene nesten dekket av veske, kan de fort bli tørre.

I en gryte med tykk bunn smelter du sukker. Pass på at du ikke brenner deg og pass på at temperaturen ikke er for høy, for da vil karamellen bli for brent. Når sukkeret er smeltet tilsett smør og rør det sammen. Legg kyllingen i gryten og vend dem i karamellen noen minutter på begge sider. Hell over 1 kartong kremfløte og 1 dl vann. Tilsett et par never grovhakket persille. Stilker og alt.
La stå 45 minutter på lav varme under lokk. Juster smaken på sausen med noen spiseskjeer sitronsaft. Synes du retten er for søt, tilsetter du mer sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Skjær kyllingen i skiver eller server hele stykker. Tilsett mer frisk persille mot slutten.  Server sausen ved siden av.

Tilbehør
Kokte poteter med dill og revne gulerøtter med appelsindressing. Klikke HER for oppskrift.

Sausen som kylling koker i smaker deilig karamell, og serveres selvfølgelig til.
Karamellkylling med rå revet rettich.