Perfekt stekte lammekoteletter av norsk spelsau. En kulinarisk opplevelse.  Prøv å få tak i kortreist norsk spelsau, det smaker nydelig.  Hvis ikke hjelper det stort å behandle og å krydre og steke kjøttet riktig.

Ingredienser
Beregn 2 koteletter eller 250 gr per person.

Du trenger også
Smør
Salt
Pepper
Tørket timian
Frisk timian
Noen fedd hvitløk

Gjør som følger
La kotelettene ligge en halvtime i romtemperatur før du krydrer de med salt, pepper og knust tørket timian.  Stek de på middels høy varme i smør, et par tre minutter på hver side.  Legg gjerne i noen delvis knuste hvitløksfedd og et par kvister frisk timian. Ikke legg for mange koteletter i pannen om gangen. Da avkjøles den og kjøttet blir kokt istedenfor stekt.

Skru ned varmen, og la kotelettene steke i to til tre minutter til.

Lam trenger ikke å være helt gjennomstekt. Det er saftigst og best når det er litt rosa i midten.

Stekte rotgrønnsaker er deilig tilbehør til lam.  Her er poteter blandet med grønnsakene, en altiettrett for travle hverdager.