Perfekt stekte lammekoteletter av norsk spelsau. En kulinarisk opplevelse. Prøv å få tak i kortreist norsk spelsau, det smaker nydelig. Hvis ikke hjelper det stort å behandle og å krydre og steke kjøttet riktig.
Ingredienser
Beregn 2 koteletter eller 250 gr per person.
Du trenger også
Smør
Salt
Pepper
Tørket timian
Frisk timian
Noen fedd hvitløk
Gjør som følger
La kotelettene ligge en halvtime i romtemperatur før du krydrer de med salt, pepper og knust tørket timian. Stek de på middels høy varme i smør, et par tre minutter på hver side. Legg gjerne i noen delvis knuste hvitløksfedd og et par kvister frisk timian. Ikke legg for mange koteletter i pannen om gangen. Da avkjøles den og kjøttet blir kokt istedenfor stekt.
Skru ned varmen, og la kotelettene steke i to til tre minutter til.
Lam trenger ikke å være helt gjennomstekt. Det er saftigst og best når det er litt rosa i midten.
Stekte rotgrønnsaker er deilig tilbehør til lam. Her er poteter blandet med grønnsakene, en altiettrett for travle hverdager.