Utrolig mørt lammekjøtt og nydelige grønnsaker.
Lite jobb, men tar 4 timer å lage. Verdt å vente på 🐏

Ingredienser 2 personer
2 lammeskanker
1 kinesisk hvitløk
3 gulerøtter
3 sjalottløk
1/2 sellerirot
1 boks hermetiske tomater
2 dl hvitvin
3 dl vann
3 ss olje
Havsalt
Nykvernet pepper
rosmarin

Gjør som følger
Skyll og tørk lammeskankene.  Kvern over salt og pepper samt litt malt tørket rosmarin,  og kni det inn på lammeskankene.  Legg de i en oljet ildfast form.  Sett inn i ovnen i 20 minutter på 250 grader varmluft.

Vask, skrell og skjær gulerøtter, sellerirot og sjalottløk i biter.  Ha de i en bolle.  Kvern over salt og pepper.  Har du tørket rosmaring, mal det litt i en mortel, så får du frem mer smak.  Ha det over grønnsakene, og hell over litt olje.  Bland godt.  Bland inn tomatene.

Ta formen ut av ovnen, og hell over grønnsaksblandingen.  Tilsett vin og vann.
Inn i ovnen igjen, men nå på 180, og i en time.

Etter en time sett ned temperaturen i ovnen til 120 grader.  La de stå der et par timer.  Etter en time, legg gjerne over et stykke aluminiumsfolie.

Ta ut av oven, og skjær løs benet fra lammeskankene.  Kjøttet er nå så mørt at benet løsner av seg selv.

Skjær kjøttet i litt større biter og legg tilbake i formen.
Server og nyt!

Tilbehør
Potetmos med sellerirot er utrolig godt til. Klikk HER for oppskrift.