Deilig smak av sommer med norske friske blåbær.

Ingredienser
200 gr marsipan
400 gr smør
300 gr sukker
1 vaniljestang
2 sitroner
10 egg
250 gr hvetemel
4 ts bakepulver
100 gr potetmel

350 gr blåbær

blåbær eller tørket kornblomst til pynt

melisglasur

Gjør som følger
Bland smør, sukker, frø fra vaniljestang og grovt delte biter av marsipan.  Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Tilsett sitronsaft og finhakket revet sitronskall.

Tilsett eggene. Pisk hvert egg litt i en kopp før den tilsettes. Rør inn i deigen før neste egg tilsettes.

Sikt inn mel, bakepulver og potetmel. Bland godt.

Bland i halvparten av blåbærene.

Hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Dryss over resten av blåbærene.

Stek kaken i 45 minutter på 180 grader.

Ta ut kaken, og avkjøl den helt før du pynter den med melis, blåbær og eller tørket kornblomst.

Klikk HER for oppskrift på melisglasur.

Kaken kan fint fryses.  Ta ut en bit eller to fra fryseren, mikro i 30 sekunder, og nyt.