Kjeet har en mild, delikat smak og egner seg godt for langtidssteking av bog og lår på lav varme.

Ingredienser 2 personer
1 lår på 1 til 1,5 kg
4 gulerøtter
1 pastinakk
1 persillerot
½ kålrabi
2 kinesiske hvitløk
4 charlotteløk
2 lime
3 dl søt hvitvin
Rosmarin
Salt
Hvit pepper
olje

Gjør som følger
Kni låret inn med salt, pepper og rosmarin knust i mortel.

Rens og grovkutt grønnsakene. Del limen i båter. Hell 1 dl olje i en brødpose
sammen med krydder. Ha i de oppdelte grønnsakene. Rist og kna så alle biter får olje og krydder. Hvis det blir olje til overs, klipp et lite hull i hjørnet og hell ut
overskuddet.

Legg alle ingrediensene i en ildfast form, med låret på toppen.

Sett formen i ovnen i 20 min på forvarmet ovn til 250 gr.
Skru deretter varmen ned til 80°C og tilsett hvitvinen.
Fortsett stekingen i 5 timer til.

Skjær opp kjøttet, og server med grønnsakene, sjyen og kokte amadinepoteter.