Hvis mulig, kjøp lokalt og kortreist, og gjerne lam av norsk spelsau. Fantastisk smak.

Ingredienser 
1 lammelår
4 gulerøtter
2 lime
1/2 kålrot
1 gul løk
2 kinesiske hvitløk
en skvett olje
3 dl hvitvin
salt og pepper
hvitløkspulver
timian

Gjør som følger
Kni låret inn med salt, pepper, hvitløkspulver og timian. Pakk det inn i 2 brødposer, tape igjen. Legg det i kjøleskapet til neste dag.

Neste morgen. Sett ovnen på 200 grader.  
Skrell og skjær opp alle grønnsakene. Ha de i en bolle. Hell over olje. Tilsett krydder, samme som lammelåret. Bland godt, og hell det i en ildfast form. Pakk ut lammelåret og legg det på toppen. Stikk inn et steketermometer i låret, og sett formen med låret inn i ovnen. Stek i 20 minutter. Sett ned temp på ovnen fra 200 til 65 grader. Hell vinen over grønnsakene.  Gjør noe helt annet resten av dagen, til du får lyst til å lage ferdig middagen. I og med at ovnen ikke blir   mer enn 65 grader, blir ikke kjøttet varmere.

Slik er lam stekt ved kjernetemperatur:

63/65 grader, lys rosa

70 grader, medium

76 grader, gjennomstekt

Hvis lammelåret ikke har nådd den temp du vil ha når du begynner på middagen, skru opp temp på ovn. Ta ut 2 gr før, pakk inn i folie, la hvile 15 min før du skjærer opp.

 

Lammelår med potetmos, ovnsbakte grønnsaker og brun saus laget på kraft fra lammelåret.