Langtidssteking på lav temperatur gir det saftigeste og mest smakfulle kjøtt man  kan tenke seg. Sett ribben i ovnen på morgenen, og glem den.  Nyt dagen, ribben klarer seg selv.  Når du er klar for middag, sett opp temperaturen, kok poteter, og ribben er klar.

Ingredienser 4 porsjoner
Ribbe minst 2 kilo
Salt
Hvit pepper
Hvitløkspulver
Vann

Tid
Krydre to dager før
Beregn gjerne 7-8 timer steking

Gjør som følger to dager før
Rutet opp svoren med en skarp kniv. Strø over salt, pepper og hvitløkspulver og gni det inn med fingrene. Og svoren kan gjerne få MYE salt. Legg ribben på et fat med svoren ned.  Dekk med plast.  Sett i kjøleskapet.

Gjør som følger på morgenen
På morgenen, dagen ribben skal nytes, varm stekeovnen til ca 70 grader. Fyll langpannen med vann så det dekker bunnen godt. Legg ribben i langpannen med svoren ned i vannet, og sett den i ovnen.  La den stå slik i en times tid.

Ta langpannen med ribben ut av ovnen.  Snu ribben slik at den ligger med svoren opp.  Legg den oppe på en snudd gjerne litt stor suppetallerken.  Sett steketermometer i ribben, og pass på at ikke tuppen av steketermometeret står inn i et ben, men i midten på den tykkeste delen av ribben.  Fyll på godt med vann, det vil fordampe en god del i løpet av dagen.

Gjør som følger ved middagstid
La så ribben stå og steke seg i en 5-8 timer. Det mest ideelle er at kjernetemperaturen holder seg mellom 55 og 65 °C under tilberedningen. Den skal til slutt opp i en kjernetemperatur på 75 grader.

Når ribben har 75 grader og eller det er ca 1 time til man vil spise, skru opp ovnen til 220 grader.

Når så ribben er 75 grader og man vil gjøre den ferdig, sett på grillelementet. NÅ må det følges godt med, sett deg på en stol foran ovnen, og se svoren som popper opp. Ha litt is i magen, og la det poppe en god stund.

Når du synes den er passe, skru av ovnen og åpne døren på gløtt.  La den stå slik å hvile i ca 10 minutter før du tar den ut.

Skjær opp og serverer.

Tilbehør
Kokte poteter og skysaus.  Rørte tyttebær, klikk HER for oppskrift.

Surkål,  klikk HER for oppskrift.

Rødkål, klikk HER for oppskrift.

Forslag til dessert
Ovnsbakt ananas med vanilje, klikk HER for oppskrift.
Trollkrem, klikk HER for oppskrift.