Uansett navn, deilig knasende som de er. Og ofte en ingrediens i desserter og kaker. Fint å lage om du har eggehviter til overs.
Ingredienser ca 50 stk
3 eggehviter tilsammen 100 gr
150 gr fint sukker
Gjør som følger
Eggene bør ha romtemperatur. Boller mm må være helt rent og fettfritt. Bruk gjerne bolle i glass eller metall.
Vei gjerne eggehviten. Vekten varierer. Og juster og bruk da 50% mer sukker.
Pisk eggehviten til den er hvit og stiv. Bruk en glassbolle. Fortsett piskingen, og tilsett litt og litt sukker om gangen, en ss om gangen. Pisk til alt sukker er oppløst. Test med å ta litt mellom to fingre. Kjenner du sukkerkorn, fortsett å piske. Uansett tar dette tid.
Ha massen i et kremmerhus, og sprøyt ut like store topper på bakepapirkledd stekeplate. Det blir plass til alle på et brett, bare sett de litt tett.
Tips: Sett kremmerhuset i et stort glass mens du fyller i masse.
Stek på 100 grader i 90 minutter. Ikke åpne ovnen underveis. Og vent med å åpne ovnen til den er kald. Lukk opp døren litt, og la den stå med en liten glippe til neste dag. Da bør marengsen være helt tørr.