1. Typisk marokkansk gryte som har kokt lenge, og med mange forskjellige krydder. Deilig smaker, men ikke sterk.

Ingredienser 2 -3 personer 
500 gr lammekjøtt
1 stor løk
1 kinesisk hvitløk
1 rød chili
1 ss olje
1 boks hakkede tomater
2 store tomater
2 ss tomatpure
vann
1/2 ts gurkemeie
1/4 ts cayennepepper
1/4 ts allehånde 
1/2 ts kanel
1/2 ts muskatnøtt
1/2 ts malt koriander
1/2 ts malt kardemomme
1/4 ts malt spisskummen
50 gram mandler
3 gulerøtter
2 stenger stangselleri
150 gr tørkede aprikoser
1 potte frisk koriander
1/2 granateple

Gjør som følger 
Skjær lammekjøttet i store biter.  Kutt løken litt grovt. Samme med hvitløken og chilien.  Ha litt olje i en stekepanne, og god varme. Stek litt lammekjøtt om gangen. Det som er stekt har du over i en gryte. Når kjøttet er stekt, stekes løk, hvitløk i chili på litt lavere varme. Når det er mykt, ha det også opp i gryten. Kok ut stekepannen med litt vann, og ha skyen i gryten.

Sett litt varme på gryten. Ha i tomatpure, hakkede tomater samt grovt delte tomater. Tilsett krydder og la det stå å småputre i hvert fall en times tid.

I mellomtiden skåld mandlene og del de grovt. Skrell gulerøtter og skjær i skiver på ca. 1/2 cm.  Skjær stangsellerien i skiver.  Del aprikosene i to.
Tilsettes når det er gått i hvert fall en time. La småkoke en halvtime til.

Smak til med salt og pepper om det trengs.

Rett før servering grovhakk korianderen og bland inn. Strø over noen granateplekjerner.

Serveres med couscous og eller pitabrød.
En frisk salat med mynte er også godt tilbehør.