Nydelig japansk suppe med fermentert bønnepasta, og som det bare tar 15 minutter å lage.

Ingredienser 2 personer 
2 ss ingefær
1 kinesisk hvitløk
1 ss kokosolje
150 gr aromasopp
1 liter vann
75 gr gulrot
75 gr hvitkål
100 gr eggnudler
2 ss misopasta
en kopp lunkent vann
salt
pepper
2 ss soyasaus
2 ss sesamfrø
2 vårløk

Og en neve tørket tang, om du har.

Gjør som følger
Riv ingefær og hvitløk. Har du ikke rivjern, finhakk de.  Varm opp olje i en gryte til middels varme, ha i ingefær og hvitløk.  La det småfrese mens du skjærer soppen i skiver.  Ha i smør, la det smelte og tilsett soppen. Stek det en liten stund, og tilsett ferdig oppkokt varmt vann. Vannkokeren er fin å bruke. Kok opp og tilsett ferdig finstrimlet gulrot og kål.  Det kan kjøpes ferdig i pose. Eventuelt kan man gjøre det selv. La det koke i et par minutter. Knus eggnudlene med hendene mens du slipper de ned i gryten. Tilsett soyasausen.

Og om du har litt tørket tang, fås kjøpt på helsekosten, ha i en neve.  Gir god smak, mer mat, og mye vitaminer.

La det småkoke i noen få minutter, til nudlene er klare.  Ta gryten vekk fra varmen.  Bland ut misopasta i litt vann i en kopp. Ha det i gryten. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer soyasaus.

Stek sesamfrøene i en tørr stekepanne på høy varme.  Følg nøye med samt rist i pannen så de ikke svir seg.  Det ryker litt, men det gjør ikke noe.
Hell de i en liten skål, sett de på spisebordet ved servering.  Skjær opp vårløken i smale ringer, ha de i en skål, sett på bordet.

Annet tilbehør kan være stekte tofuterninger, parmesanchips, polentastiks og edamamebønner.