Smakfull høstgryte med mørt rådyrkjøtt, sopp og friske urter 🦌🍄🪴

Ingredienser 4 personer
800 gr rådyr grytekjøtt f eks fra bog
5 fedd hvitløk
2 ss smør
5 dl buljong
1 beger creme fraishe
4 gulerøtter
2 stilker stangselleri
500 gr sellerirot
4 ss tørket kantarell
1 ss tørket steinsoppmel
1 ss einebær
noen skiver brunost
litt maizenajevning
1 dl tyttebær
1/2 dl grovhakket frisk timian
litt frisk rosmarin grovhakket
salt
pepper

Gjør som følger
Rens kjøttet og skjær det i passe store biter.  Smelt smør i en stekepanne, knus hvitløksfeddene og la de steke et par minutter i smøret.  Stek så rådyrkjøttet i stekepannen.  Legg i litt om gangen, når det er lett stekt, ha det over i en gryte.  Forsett slik til alt kjøttet er stekt.  Kok ut pannen med et par dl vann.  Ha skyen over i gryten med rådyrkjøttet.

Mens kjøttet står og småkoker, rens, skjær opp og tilsett grønnsakene og tørket sopp.  Knus einebær i en morter, grovhakk litt frisk rosmarin og tilsett.  Hell over buljongen.  La det stå å småkoke minst en halvtimes tid.

Tilsett creme fraishe, sopppulver og noen skiver brunost.  Smak til med salt og pepper.  Jevne sausen med litt maizena jevner.

Rett før servering rør inn tyttebær, og dryss over grovhakket frisk timian.