Har du gammelt litt kjedelig tørt brød, og er litt sulten?

Hvis du i tillegg har litt ost og skinke, og kanskje noen tomater, er dette god bruk av gammelt brød.

Ingredienser til 2
4 brødskiver
1 ss senneps
2 egg
2 dl melk eller fløte
¼ ts salt
Litt pepper
4 skiver kokt skinke
4 skiver gul ost
Tomater eller biter av ananas som topping

Gjør som følger
Smør sennep på en side på alle brødskivene. Pisk sammen egg, melk/fløte og salt og pepper. Ta to dype tallerkener og fordel blandingen likt i de. Legg nå i to brødskiver i hver tallerken. La de stå slik å trekke i 2-3 minutter. Snu de og la de trekke like lenge.
Stek de på middels/svak (4) varme i stekepanne med masse smør. Stek noen minutter på hver side til brødskivene er gylne og har fått stekeskorpe. Legg så på skinke og osteskiver på to av brødskivene. Følg med og se når osten begynner å smelte, da legger du på de to andre skivene slik at du får to doble smørbrød. Topp med tomater. Og server.

Tips
Har du ikke skinke, bruk det du har av kjøttpålegg. Salami fungerer også fint. Hvis du i tillegg lager en liten salat til, da er middag klar.