Lett å lage, smaker fantastisk. Kan fint lages dagen før. Nytes alene eller med en mascarponekrem.
Ingredienser 4 porsjoner
2 hele ananas
2 – 3 ss smør
2 – 3 ss sukker
1 vaniljestang
½ sitron
Gjør som følger
Del først ananasen i to på langs, deretter i to igjen. Legg en del med skallet ned, og skjær på langs vekk den innerste harde kjernen. Skjær så løs kjøttet fra skallet. Del det i to på lang, deretter i biter på ca 1 cm bredde.
Stek ananasbitene med 2 ss smør i stekepanne. Legg dette i en ildfast form og dryss over 2 ss sukker som er blandet m frø fra vaniljestang(vaniljesukker kan også brukes). Hell over saft + finrevet skall av 1/2 sitron.
Stekes i ovnen på 180 gr i 10 min. Avkjøl noe hvis den skal serveres med en gang. Men lag den gjerne dagen før, da blir smakene enda bedre. Bare varm den litt før servering, f eks i microen.
Smaker veldig godt med mascarponekrem med sitron, se oppskrift HER.
Et enklere alternativ
Del og stek som over. Men tilsett sukker og vaniljesukker direkte i stekepannen. Riv skallet av en sitron over, og klem ut sitronsaften.
La det stå å småkoke en liten stund.
Server gjerne som det er, eller med litt vispet krem eller vanilje kesam.