Denne er så god at den fint kan spises alene. Om man vil, ta litt brød til og eller gresk youghurt. Som hovedrett er det to store god porsjoner.  Som tilbehør, til minst fire.

Ingredienser
2,5 dl tørkede kikerter
0,5 dl olje eller ghee
1 stor løk
2 selleristilker
1 rød paprika
1 gulrot
3 hvitløkfedd
1 ss tørket basilikum
1 ts gurkmeie
1/2 ts allehånde
2 ts sennep
en skvett hvitvin
2 dl buljong
salt, pepper

Tilbehør
Grovt brød
Gresk youghurt

Bløtlegging 8 timer
Husk å bløtlegge kikertene i mye vann minst 10 timer før de skal spises.  Det gjør ingen ting om det blir lenger.

Gjør som følger
Hell av bløtleggingsvannet, og ha ertene i en kjele med friskt vann. Kok opp, skum av.  Kok til de er møre, ca 1 time. Hell av kokevannet. Smør et ildfast form med litt olje eller ghee.  Legg ertene i formen. Fres i en stekepanne tilsatt litt olje eller ghee, grovhakket gul løk, stangselleri skåret i tynne skiver, oppskåret i små biter rød paprika, gulrot og finhakket hvitløk. Kun noen få minutter.  Ha i buljong, krydder og en skvett hvitvin.  Kok opp, hell det over kikertene, og bland det sammen.  Lag et lokk av aluminiumsfolie, og sett inn i ovnen som er på 200 grader.  La det stå det i 45 minutter.

Hermetiske kikerter
Hvis du bruker hermetiske kikerter må du beregne minst dobbelt så mye. Dvs minst 5 dl. Husk å skylle de godt før du har de i formen.