Nydelig langtidsstekt som gjør seg selv mens du nyter søndagen med dine favorittaktiviteter.

Ingredienser 4 personer
2 kg lettsaltet lammelår
1 ts timian
1 ts rosmarin
1/2 ts hvitpepper

Gjør som følger
Skyll låret under rennende vann, og tørk det lett med håndkle eller papir som ikke loer.

Ha timian og rosmarin i en morter, og knus krydderet.  Bland i hvitpepper.  Dryss det over låret og gni det inn.
Gjør gjerne dette en dag eller to før låret skal stekes.  Pakk det inn i en brødpose eller to, og legg det i kjøleskapet.

Ta låret ut av kjøleskapet en time før du skal begynne å steke det.
Sett inn et steketermometer på det mest kjøttfulle stedet.
Pakk låret inn i aluminiumsfolie, og legg det i en ildfast form.

Sett inn en langpanne nederst i ovnen, og fyll det med varmt vann.
Sett en rist litt under midten av ovnen, og sett ovnen på 125 grader varmluft.

Sett inn låret når ovnen når 125 grader, og la det stå slik i 30 minutter.

Etter 30 minutter skru ned varmen til 60 grader.  Etterfyll med varmt vann i langpannen.

Og så kan du gå å gjøre noe helt annet så lenge du vil.  Eller til du blir sulten.

Når det er en time igjen til du skal spise, sett opp temperaturen til 125 grader.
Følg med på temperaturen på låret.  Ta det ut når det når 70 grader.

Pakk det inn i et tykt håndkle og la det hvile en 20 – 30 minutter.

Tilbehør
Gratinerte poteter, klikk HER for oppskrift.
Verdens beste rødkål med fiken, klikk HER for oppskrift.
Gresk salat passer godt til, klikk HER for oppskrift.
Har du kraft, lag beste lammesausen. Klikk HER for oppskrift.