Advarsel: Farlig frisk og god ⚠️ 🧡

Ingredienser 4 personer
2 plater gelatin
2 vaniljestenger
3 dl fløte
50 gr snøfrisk
2 lime
50 gr sukker
2 ss multelikør

Multecoulise
200 gr multer
100 gr sukker
litt vann
frisk timian

Gjør som følger
Legg gelatinplatene i vann i 5 minutter.

Varm opp 2 dl fløte tilsatt frø fra vaniljestengene i en kjele.
Riv skallet av limene opp i kjelen. Og klem ut saften og det også i fløten i kjelen.

Tilsett også sukker og likør.

Klem ut vannet av gelatinplatene, og gelatinen i kjelen.  Bland godt slik at både gelatin og sukker er smeltet helt. Kjøl av.

Pisk 1 dl fløte, og bland inn snøfrisk.  Ha dette i kjelen, og bland godt.

Dette er nå ca 5 dl, og skal fordeles i 4 glass eller former.
Sett kaldt noen timer.

Kok sukker, vann og noen blader timian.
Mos multene (hold av 8 bær til pynt) med en stavmiks. Sil de, og bland multesaften i sukkerlaken. Avkjøl.

Før servering ha multecoulisen over panacottaen hvis den er i glass.  Eventuelt rundt hvis panacottaen er velvet ut av en form.

Pynt med bær og noen bladet timian. 🧡NYT🧡