Advarsel: Farlig frisk og god ⚠️ 🧡
Ingredienser 4 personer
2 plater gelatin
2 vaniljestenger
3 dl fløte
50 gr snøfrisk
2 lime
50 gr sukker
2 ss multelikør
Multecoulise
200 gr multer
100 gr sukker
litt vann
frisk timian
Gjør som følger
Legg gelatinplatene i vann i 5 minutter.
Varm opp 2 dl fløte tilsatt frø fra vaniljestengene i en kjele.
Riv skallet av limene opp i kjelen. Og klem ut saften og det også i fløten i kjelen.
Tilsett også sukker og likør.
Klem ut vannet av gelatinplatene, og gelatinen i kjelen. Bland godt slik at både gelatin og sukker er smeltet helt. Kjøl av.
Pisk 1 dl fløte, og bland inn snøfrisk. Ha dette i kjelen, og bland godt.
Dette er nå ca 5 dl, og skal fordeles i 4 glass eller former.
Sett kaldt noen timer.
Kok sukker, vann og noen blader timian.
Mos multene (hold av 8 bær til pynt) med en stavmiks. Sil de, og bland multesaften i sukkerlaken. Avkjøl.
Før servering ha multecoulisen over panacottaen hvis den er i glass. Eventuelt rundt hvis panacottaen er velvet ut av en form.
Pynt med bær og noen bladet timian. 🧡NYT🧡