Praktisk å bruke til jevning av sauser, stuinger, supper og gryteretter der du allerede har en veske du vil ha tykkere.  Ha alltid en bit liggende i kjøleskapet.

Ingredienser 2 pølser
3 dl hvetemel
3 dl smør

Ingredienser til 4 dl veske
2 ss hvetemel
2 ss smør

Gjør som følger
La smøret ligge på benken en stund så det ikke er så hardt.  Bland lik mengde smør og hvete i en bolle til en smidig masse.

Den er nå,klar til bruk.  Ha i en og en klatt i kokende veske. Visp inn, og kok opp. Fortsett slik til du har en passe tykkelse. La koke noen minutter til.

Har du laget den store porsjonen til 2 pølser, legg ut to biter plastfolie på benken. Fordel massen på de to plastfoliene. Form til pølser, og legg i kjøleskapet.  Jevningen er nå klar til bruk.  Skjær en skive eller to når du skal jevne en saus, en stuing, en suppe eller en gryterett.

Holdbarheten er den samme som smøret har.  Kan fint fryses, legg f eks den ene pølsen i fryseren.

Her er det gulrotstuing som blir tilsatt melpastajevningen.