Vestlandsk julemat av saltet og tørket ribbe av lam som nå nytes mange steder i Norge.  Viktig å vanne ut i  48 timer før det dampkokes i 3 timer.

Beregne 500 gr per person. Urøkt er best. Må vannes ut minst 36 timer. Gjerne 48. Bytt vann 1 gang.

Ingredienser 4 porsjoner
2 kg urøkt ribbe lam
Bjørkekvister
Vann
Hvitløk
Einebær
Juleøl og eller vørterøl.
Frisk timian/rosmarin til pynt

Gjør som følger
Legg 4 lag kvister uten bark. Legg i flere lett knuste fedd hvitløk og en neve knuste einebær. Og sammen med kvisten, noen biter pinnekjøtt. Det blir god kraft. Legg kjøttet slik at det blir et kikkehull helt ned til kvistene. Fyll på øl, men maks så det dekker de to nederste lagene med kvister. Kokes på svak varme i ca 3 timer, til kjøttet løsner fra benet. Ha på mer øl hvis det blir mindre enn til 2. lag kvist. OBS! Det må ikke bli for mye veske der, dvs at det står over kvistene.

Legg i vossakorv på pinnekjøttet de siste 20 minuttene. Hvis det er plass. Kan eventuelt legges sammen med potetene.

Serveres med kokte poteter, kålrotstappe, sennep, rørte tyttebær, vossakorv og en sjysaus.

Se oppskrift verdens beste kålrotstappe HER

Se oppskrift rørte tyttebær HER

Sil kraften og sett kaldt. Ta så vekk det øverste fettlaget. Bruk resten for å lage en skysaus.

Dessert
Multekrem eller trollkrem.