Deilig lett, mykt og luftig smør. Her krydret med hvitløk og løvstikke.
Ingredienser 8 porsjoner
250 gr smør
6 ss solsikkeolje
1 kinesisk hvitløk
1 neve
1 skvett sitron
Gjør som følger
Ta smøret ut av kjøleskapet i god tid før du skal lage kryddersmøret. Ha smør i et litermål. Pisk det kraftig med en stavmikser til smøret er luftig.
Ha oljen i et lite litermål, så blir det lett å helle. Pisk smøret kraftig, og hell oljen i smøret i en tynn stråle.
Del hvitløken i fire. Bruk en hvitløkspresse og ta kun det som presses ut. Ha det i smøret.
Del sitronen i to, og klem en god skvett i smøret.. Finhakk en god neve blader fra løvstikke. Ha det også i smøret, og bland godt.
Ha det over i en skål, eller et glass. Sett det i kjøleskapet. Ta det ut av kjøleskapet ca en halv time før det skal nytes.
Eller legg det på et tykke matpapir eller gladplast, og lag en rull. Skjær det i skiver rett før servering.