Deilig lett, mykt og luftig smør. Her krydret med hvitløk og løvstikke.

Ingredienser 8 porsjoner 
250 gr smør
6 ss solsikkeolje
1 kinesisk hvitløk
1 neve
1 skvett sitron

Gjør som følger
Ta smøret ut av kjøleskapet i god tid før du skal lage kryddersmøret.  Ha smør i et litermål. Pisk det kraftig med en stavmikser til smøret er luftig.

Ha oljen i et lite litermål, så blir det lett å helle.  Pisk smøret kraftig, og hell oljen i smøret i en tynn stråle.

Del hvitløken i fire. Bruk en hvitløkspresse og ta kun det som presses ut. Ha det i smøret.

Del sitronen i to, og klem en god skvett i smøret..  Finhakk en god neve blader fra løvstikke. Ha det også i smøret, og bland godt.

Ha det over i en skål, eller et glass.  Sett det i kjøleskapet.  Ta det ut av kjøleskapet ca en halv time før det skal nytes.

Eller legg det på et tykke matpapir eller gladplast, og lag en rull. Skjær det i skiver rett før servering.