Gir en knasende sprø og velsmakende skorpe på deilig makrellfile. Polenta er laget av mais, og har en god smak. Og er glutenfritt.

Ingredienser 4 personer
4 hele makreller, ca 30 cm lange
eller
8 makrellfileer, ca 800 gr
2 egg
150 gr polenta (ca 2 dl)
1 ts salt
1/2 ts hvit pepper
1/2 ts sitronpepper
1/2 ts hvitløkspulver
1,5 dl solsikkeolje
1 sitron

Gjør som følger
Fileter fisken om du kjøper hele. Ta ikke ut innmaten. Skjær et skrått snitt på ene siden, fra topp nakke og bak sidefinne,  og nedover side. Legg ned fisken på siden, snu kniven i snittet, og skjær nedover ved å følge beinet.
Gjør samme på andre siden.
Skjær vekk store bein, finner mm. Skyll og tørk.

Ta frem to dype tallerkener. Knekk og pisk eggene i den ene. I den andre har du i polenta og krydder, bland godt.
Vend fileene først i egg, så i polenta.

Ha god varme på en stekepanne,  og ha i olje.

Når oljen er ordentlig varm, ha i 4 fileer. Legg de med skinnsiden OPP!
Stek i 2 minutter, snu, stek i 2 minutter.

Legg de på et stykke papir et par minutter slik at overflødig olje renner av.
Ha de så over på et ildfast fat, og sett de i stekeovnen som har en 50-60 grader.

Gjør det samme med de siste fire fileene.

Mens fisken står i ovnen, skjær sitronen i båter. Legg de på fisken, og server.

Meget godt med dillstuede poteter til, klikk HER for oppskrift.
En agurksalat anbefales også, klikk HER for oppskrift.