Lettlaget torsk i tomat, men sprø choricoskiver.  Superraskt å lage.  Server med godt brød.

Ingredienser 2 personer
ca 450 gr torskefile
1 gul løk
1 kinesisk hvitløk
1 boks hakkede tomater
1 dl røde linser
200 gr kikerter
2 ss tomatpure
1 ss brunt sukker
1 ts salt
Pepper
Olje
10 perletomater
100 gr choritzo
en bunt frisk perisille

Gjør som følger
Skjær tynne skiver av choritzo, og legg de i en tørr stekepanne.  Sett den på svak varme, og la det stå slik mens du lager gryten.

Varm olje i en kjele, og tilsett grovt delt løk. Stek på litt høy varme.  Sett ned varmen og tilsett finhakket hvitløk, og la den steke litt før du tilsetter hakkede tomater, tomatpuré, linser, sukker og salt og pepper, samt kikerter.  La småkoke litt og smak til med mer krydder om ønskelig.

Legg i torskebitene skåret i litt store fine stykker.  Del perletomatene i to, og tilsett også de i gryten.  La den trekke i 10 minutter.

Grovhakk persillen. Ha mesteparten i en skål og server ved siden av.  Litt drysses over gryten før servering.

Ta choritzoskivene av varmen i stekepannen.  De skal nå være sprøstekt. Legg de  i en skål, og serveres ved siden av. Legg gjerne noen langs kanten på gryten ved servering.

Koke kikerter selv, klikk HER for oppskrift.

Hvor er persillen på bildet under? Hm. Men focacciaen passet fint til.
Klikk HER for oppskrift focaccia.

Her er i hvert fall persillen på plass 💚