Meget god som tilbehør til forskjellige typer fiskeretter. F. eks. sild.


Ingredienser 4 porsjoner
2 kokte poteter
1 rødt eple
4 dl hakkede syltede rødbeter
3 ss hakket rød løk
1 dl hakket sylteagurk
2 gulrøtter
1 beger lett rømme
3 ss rødbetelake
salt og pepper
hvitløkpulver

Gjør som følger
Skrell potetene og kok de neste ferdige. Gjerne Asterix. Del de i små biter. Skrell gulerøtter, skjær i veldig små biter. Skjær eple i biter, ikke kjerner og kjernehuset. Skrell og finhakk en rød løk, bruk ca 1/2 løk hvis den er stor. Eventuelt en hel liten. Hakk sylteagurk. Hakk rødbeter. Ha alt i en bolle. Ha over noen skjeer lake fra glasset m syltede rødbeter. Strø over litt salt og pepper. Rør! Sett i kjøleskap.

Kan fint og gjerne lages dagen før.

Er holdbar i flere dager i kjøleskapet.

Rosa rømmesaus
Bland litt rødbetelake i rømmen så den
får en fin farge. Smak til med litt salt, pepper og litt
hvitløkpulver.

Server den ved siden av.

Også godt tilbehør til biff a la lindstrøm.