Meget god som tilbehør til forskjellige typer fiskeretter.
Originalt er dette en finsk sildesalat. Tilsett sild, og du har den.
Ingredienser 4 porsjoner
2 kokte poteter
1 rødt eple
4 dl hakkede syltede rødbeter
3 ss hakket rød løk
1 dl hakket sylteagurk
2 gulrøtter
1 beger lett rømme
3 ss rødbetelake
salt og pepper
hvitløkpulver
Gjør som følger
Skrell potetene og kok de neste ferdige. Gjerne Asterix. Del de i små biter. Skrell gulerøtter, skjær i veldig små biter. Skjær eple i biter, ikke kjerner og kjernehuset. Skrell og finhakk en rød løk, bruk ca 1/2 løk hvis den er stor. Eventuelt en hel liten. Hakk sylteagurk. Hakk rødbeter. Ha alt i en bolle. Ha over noen skjeer lake fra glasset m syltede rødbeter. Strø over litt salt og pepper. Rør! Sett i kjøleskap.
Kan fint og gjerne lages dagen før. Da får smakene satt seg.
Er holdbar i flere dager i kjøleskapet.
Rosa rømmesaus
Bland litt rødbetelake i rømmen så den får en fin farge.
Smak til med litt salt, pepper og litt hvitløkpulver.
Server den ved siden av.
Klassisk finsk sillsallad
Originalt er dette en sildesalat. Mangler bare silden i oppskriften.
Kjøp frossen spekesild. Vann ut 4 fileer, og skjær i små biter. Bland det i grønnsakene, og du har sildesalaten.