Lett å lage, smaker fantastisk mye bedre enn den du kjøper. Og har du først laget og smakt den en gang, da vil du ikke ha annen rødkål enn denne.

Ingredienser 10 porsjoner
1 stk rødkål
3 stk sjalottløk
2 kinesiske hvitløk
1 ss honning
10 – 12 stk tørket fiken
2 ss sherryeddik
klaret smør
4 ss kraft/fond
1 dl solbærsirup
2 dl portvin
salt og pepper
allehånde

Gjør som følger
Smelt smør i en stor kjele.  Skjær av den ytterste lille harde delen av stilken på fikenene.  Finhakk løk, hvitløk og fiken, og ha det i kjelen.  La det steke en stund på middels varme.

Skjær kålen i strimler og tilsett den etter hvert.  Ha over sherryedikken.  Vanlig eplesidereddik kan også brukes.  Bland godt.

Tilsett så honning, portvin, kraft og solbærsirup. I steden for kraft, bruk litt sterk buljong.  La det småkoke på lav varme i 30-45 minutter.  Rør av og til.

Smak til med salt, pepper og allehånde.

Kan fint fryses.  Beregn ca 150 gr pr person.

Tips
For lettere fordøyelse, ha den strimlede kålen i kokende vann og la koke noen få minutter. Hell av vannet som inneholder stoffer som ikke er spes bra for magen.

Rødkål til ribbe er veldig godt.

De beste tørkede fikene er disse på bildet under: