Lett å lage, smaker fantastisk mye bedre enn den du kjøper. Og har du først laget og smakt den en gang, da vil du ikke ha annen rødkål enn denne.
Ingredienser 10 porsjoner
1 stk rødkål
3 stk sjalottløk
2 kinesiske hvitløk
1 ss honning
10 – 12 stk tørket fiken
2 ss sherryeddik
klaret smør
4 ss kraft/fond
1 dl solbærsirup
2 dl portvin
salt og pepper
allehånde
Gjør som følger
Smelt smør i en stor kjele. Skjær av den ytterste lille harde delen av stilken på fikenene. Finhakk løk, hvitløk og fiken, og ha det i kjelen. La det steke en stund på middels varme.
Skjær kålen i strimler og tilsett den etter hvert. Ha over sherryedikken. Vanlig eplesidereddik kan også brukes. Bland godt.
Tilsett så honning, portvin, kraft og solbærsirup. I steden for kraft, bruk litt sterk buljong. La det småkoke på lav varme i 30-45 minutter. Rør av og til.
Smak til med salt, pepper og allehånde.
Kan fint fryses. Beregn ca 150 gr pr person.
Tips
For lettere fordøyelse, ha den strimlede kålen i kokende vann og la koke noen få minutter. Hell av vannet som inneholder stoffer som ikke er spes bra for magen.
De beste tørkede fikene er disse på bildet under: