Saftig, mørt og utrolig smakfull and på grillen.  Klar på bare 15 minutter, og hvile i 5 – 10 minutter.

Ingredienser 2 personer
2 andebryst tot ca 350-400 gr
salt
pepper
hvitløkspulver

Gjør som følger
Ta ut andebrystene fra kjøleskapet minst en time før grilling.
Dette for at de skal få romtemperatur før de legges på grillen.

Skyll de i lunket vann og tørk med litt papir.

Rut opp fettsiden med en sylskarp kniv.  Skjær kun rutemønster i fettet, ikke i selve kjøttet.

Krydre med salt, pepper og hvitløkspulver.
Gni inn krydderet, og la de ligge på benken inntil du skal grille.

Legg andebrystene med fettsiden ned, og på direkte varme i 3 -5 minutter.
Pass på at det ikke tar fyr pga fettet som renner av.  Flytt det i så fall til annet sted på grillen.

Snu det så med fettsiden opp, og grill det på indirekte varme i 10-12 minutter.

Ta de av grillen, legg de med skinnsiden opp på et varmt fat, dekk med sølvpapir og et håndkle. Om du bruker steketermometer, ta det ikke at grillen før kjernetemperaturen er 58 grader.

La de hvile i minst 5 minutter, gjerne 10.

Skjær opp og nyt!

Bildet under
Servert med kokte poteter, frisk grønn salat med dill, og en appelsinsaus.