Gi de en ekstra time, og få saftige sommerkoteletter.  Veldig enkelt, tar bare litt tid der du kan gjøre noe helt annet.

Ingredienser 2 personer
2 store eller 4 små koteletter
1 ss smør
1 gul løk
1 kinesisk hvitløk
1 rød chili
1 boks kokosmelk
1 boks ananasringer
2 ts curry pasta
salt
pepper
vann
2 skiver beurre manie eller litt maizena jevning

Gjør som følger
Ta ut sommerkotelettene av kjøleskapet en halvtime før.  Skjær hakk i fettranden, ca 2 cm mellom hvert hakk.  Ha på litt salt og pepper på begge sider.

Grovhakk løk, hvitløk og chilien.  Smelt smør i en stekepanne, og la det bli ganske varmt og brunt.  Legg i kotelettene og stek de litt på begge sider.  Bare noe sekunder, de skal så vidt få litt farge.

Ha i  løk, hvitløk og chili.  Hell i kokosmelken og saften fra boksen med ananas. Og eventuelt litt vann hvis det er for lite veske. Vesken skal bare så vidt dekke kotelettene.  Ha i curry pasta, og rør til den er oppløst.  Sett på lokk og sett ned varmen til veldig lavt.  Det skal nå bare så vidt småkoke litt i en times tid.

Sånn, da kan du rydde litt på kjøkkenbenken, og så gjøre noe helt annet. Drikke en kopp kaffe, strikke eller vaske vinduer.

Når det er gått ca en time, kok ris, og stek ananasringene i en egen stekepanne i litt smør.  De skal bare så vidt bli litt stekt.

Ha beurre manie eller maizenajevning i sausen til passe tykkelse. La koke et par minutter. Smak og tilsett eventuelt mer krydder.

Ved servering legg ananasen på et eget fat, eller legg en ring på hver kotelett.

Tilbehør
Quinoa eller ris.

Oppskrift på beurre manie, melpastajevning, finner du HER.