En klassisk saus til kokt laks.  Og like god til alt av fisk, rød som hvit.

Ingredienser 2 – 3 porsjoner
200 g kaldt smør i terninger
2 dl kremfløte
1 ss hakket frisk kruspersille
1 ss sitronsaft
½ ts salt
¼ ts malt hvit pepper
Eventuelt litt maizenajevning

Gjør som følger
Kok opp kremfløte og la den koke inn til litt under halvparten. Dette tar litt tid, så planlegg gjerne å gjøre andre ting samtidig.  Har du ikke tid å koke den inn, bruk litt maizenajevner til å få den tykk, slik at du er klar for neste step, dvs piske inn smør.

Ta gryten av varmen og pisk inn smørterninger, litt etter litt.

Tilsett hakket persille og smak tilmed sitronsaft, salt og pepper. Sausen må ikke koke etter at smøret er tilsatt.

Bruk gjerne usaltet smør, vær ellers forsiktig m saltet.

Varm en sausenebb, hell over sausen, og server 😋

Bilde under
Her servert til kokt laks, klikk HER for oppskrift.

Tilbehør rødbetesalat, klikk HER for oppskrift, samt kokt hvit asparges, klikk HER for oppskrift på den.