Rask middag på 10 minutter ⏱ Godt til fersk tagliatelle (båndspagetti)
Husk å kjøpe ASC- og MSC-sertifiserte scampi for et miljømessig godt valg.
Ingredienser 2 personer
270 gr kokt scampi
En svett olje
1 kinesisk hvitløk
1 rød chili
2 -3 vårløk
3 dl kremfløte
1 pose frisk spinat
6 ss finrevet parmesan
200 gr pasta
salt
pepper
Gjør som følger
Varm en skvett olje i en stor stekepanne. Ha i finhakket chili og hvitløk.
Stek det litt.
Skjær vårløken i biter, og ha det i pannen. La det frese litt.
Tilsett fløten, og kok opp. Ha osten i sausen, og la det småputre noen minutter.
Er sausen for tynn, tilsett litt mer ost.
Når passe tykk saus, smak til med salt og pepper om nødvendig.
Tilsett scampien. Og sett ned varmen slik at det ikke koker.
Kok pastaen i godt med vann tilsatt salt.
Rett før servering, tilsett grovt hakket frisk spinat i fløtesausen 🌿
Hvordan kjøpe ASC- og MSC-sertifiserte scampi?
Se etter merkene under. Du kan lese mer på sidene til WWF her: https://www.wwf.no/sjømatguiden/scampi-tropisk-reke