Italiensk sitronlikør, kalt Limoncello, serveres  kald i lite glass etter sommermiddagen.

Ingredienser 1 liter likør 
5 økologiske sitroner
5 dl vodka
5 dl sukker
5 dl vann

Du trenger også
Et sterilt glass
Les HER hvordan sterilisere

 

Gjør som følger
Vask sitronene. Skjær kun det gule skallet av de. Ikke det hvite, det lager besk smak. Ta et sterilisere glass. Ha sitron og vodka i glasset. Krøll sammen en bit aluminiumsfolie, og legg den på toppen. Dette for å få alt sitronskall ned i vodkaen. Sett glasset et mørkt og litt kjølig sted.

La stå i 5 uker. . . . . .

Kok opp sukker og vann. Kok og rør til alt sukker har smeltet.  Avkjøl sukkerlaken.

Sil ut skallene av vodkaen.

Bland alt

Nyt kald!

Tips
Deilig som smakstilsetning i is, kaker, og drinker.  For eksempel i sangria cava.