Deilige, sunne og ikke for søte sjokoladekuler laget på havregryn. Det blir ca 30 – 40 stk avhengig av størrelse.
Advarsel: Farlig godt! Og disse kan man spise veldig mange av.
Ingredienser
125 gr kokosfett
200 gr lettkokte havregryn
100 gr sukrin
80 gr hvitt sukker
40 gr kakao
1 ss honning
4 ss kaffe
2 ts vaniljesukker
1 dæsj vaniljeekstrakt
Ca 50 gr kokosmel/masse
Gjør som følger
Bland alle ingredienser godt i en bolle. Dvs manuelt, ikke stavmiks e.l.
Hvis du ikke har vaniljeekstrakt, ta en ekstra ts vaniljesukker.
Form til kuler, diameter 1,5 til 2 cm. Rull i kokos.
Alternativt kan man rulle de i hakke pistasjnøtter.
Sett i kjøleskap. Må oppbevares kaldt til de skal serveres. Dette fordi cocosfettet blir flytende ved +24 grader.
Tips
Kjøp svarthavre, havregryn av urkorn, fra Østfold. Se www.densortehavre.no.
Kan fint fryses. Ta ut av fryser en liten halvtime før de skal nytes.