Deilig dansk varmende gryterett. Perfekt på kalde dager. Kan fint lages hjemme, og ta med på tur.

Ingredienser til 4 personer 
1 kålhode
2 store gulrøtter
1/2 selleri
1 stor løk
6-7 poteter
500 g svinekjøtt
150 g bacon
4-5 kjøttpølser
2 ts karri
8-10 einebær
2-4 ts karve
salt og pepper
vann

Gjør som følger
Skjær kålen i fine strimler. Bruk en mandolin eller en god stor kniv. Skjær selleri og gulrøtter i fine terninger.

Stekes i stor gryte med litt smør tilsatt karri. Når grønnsakene har stekt i
en 5-10 minutter, sette hele gryten tilside.

Skjær svinekjøttet i terninger og stek det i litt smør i en stekepanne. Når det er klart, ha svinekjøttet i gryten med kålen.
Skjær bacon i terninger, og stek det i stekepannen. Ha det også over i store
gryten.

Skjær løken i båter og stek også den i stekepannen på sterk varme. Pass på å
røre så det ikke svir seg. Ha det over i den store gryten når løken er litt blank.
Ta litt vann i stekepannen og la det koke opp. Hell det i gryten, så får du med deg mye god smak.

Knus karve og einebær i en morter, og ha det i gryten. Legg på lokk og la det
småkoke en halvtimes tid.

Skjær pølser i litt store biter. Og skrell poteter. Ha det i gryten og tilsett litt mer vann hvis det er for lite. Smak til med mer salt og pepper.
Når potetene er møre er det klart. Serveres gjerne i båt. Går fint å fryse.