🐟 Stekt skrei, hvit og fast i fisken, og smaker fantastisk 🐟

Ingredienser 3 personer
750 gr skrei file med skinn
Et par never havsalt
Salt og sitronpepper

olje

Ingredienser smør
1 pk bacon
50 gr smør
En skvett soyasaus

Pynt
Granateplekjerner og persille

Gjør som følger
Kjøp ferdig fersk file. Med skinn og uten ben.

Skyll og tørk fileen. Salt den godt med mye salt. La den ligge i salt i 20 minutter.

Klipp bacon i små biter, og ha de i en stekepanne på middels varme. La de ligge der å steke mens resten av maten lages.
Smelt smør i en liten kjele, og ha i en skvett soyasaus.
Rett før servering, ha baconbiter i det smeltede smøret.

Skyll av saltet på fileene, og tørk med papir.  Skjær opp i biter på 4-5 cm.

Varm en stekepanne godt. Når oljen er god og varm, legg i fiskebitene med skinnsiden ned. Stek i 4-5 minutter. Krydre med litt salt og sitronpepper.  Snu og stek i ca 1 minutt.

Legg på varmt fat, pynt med granateplekjerner og persille. Server og nyt 🙂

Tilbehør
Knallgrønn ertepuré, klikk HER for oppskrift.

Ovnsbakt Anna poteter, klikk HER for oppskrift.