Små marengs med mandelflak og som er sprø utvendig, og seige inni med et hint av krydder.
Lages enkelt på under en halvtime. Pisk, bland, stek = klart!
Ingredienser 26 stk
3 eggehviter
250 gr melis
½ ts kanel
½ ts kardemomme
250 gr finskårne uskållede mandler
Gjør som følger
Pisk eggehvitene stive. Vend og rør i melisen og krydderet. Tilsett de skårne mandlene. Det vil si de er skåret på langs. Enklest å kjøpe ferdig oppskåret. Mandlene skal helst ha skall. Ta en liten spiseskje masse, og sett på bakepapirkledd plate. Prøv å lage små topper av de.
Stekes gylne, ca 15 minutter i ovn med varmluft på 160 grader.
Avkjøl og legg de i en tett kakeboks.
De er like gode etter 2 måneder, hvis de ikke er spist før da.
Ypperlig å ta med seg i båten eller på hytten.