Her er noen enkle og raske oppskrifter som egner seg godt å lage i båt. Passer utmerket til grillmat, eller annen stekt mat.
Chilibearnaise til 4
2 charlotte løk
1 kinesisk hvitløk
3 eggeplommer
2 ss hvitvinseddik
2 ss vann
chilipepper pulver
250 g smør
Alternativ til chilii:
Heinz chili
Gjør som følger
Finhakk løk og hvitløk og stek i smør til gyllenbrunt. Ta kjelen av platen og la det kjølne litt. Tilsett vann, hvitvinseddik, chilipulver og eggeplommer. Skjær smør i små terninger. Sett kjelen tilbake på platen på svak varme, og rør konstant. Når sausen begynner å tykne, tilsett smøret litt om gangen. Hold øye med sausen, den må ikke koke. Blir den for varm, tilsett straks litt kaldt vann. Smak til med salt og chilipepper.
Eplesmørsaus til 4
1 ss løk
2 ts epleeddik
3 dl hvitvin
1 dl kremfløte
200 gram kaldt smør
cayennepepper pulver
salt
hvitløkpulver
Gjør som følger
Finhakk løk. Kok inn hvitvin, eddik og løk til det er ca 20 % igjen. Tilsett fløte og kok til det tykner.
Pisk så inn kaldt smør litt etter litt. Smak til med salt og pepper.
Denne sausen passer meget godt til fisk.