En fiskegryte der man gjerne slikker tallerkenen etterpå 😛🤪
En smak av sommer ☀️
Ingredienser 4 personer
800 gr torsk eller seifilet
1 purre
1 stor gul løk
2 røde smakspaprika
1 kinesisk hvitløk
2 ss smør
1 ts salt
pepper
3 dl matfløte
litt sitronsaft
2 beger snøfrisk dill
(hvit kremost, tilsammen 250 gr)
100 gr rensede reker
1 potte frisk basilikum og 1 potte frisk dill
Gjør som følger
Skjær løk i litt store biter. Fres løken i smør til den er myk. Tilsett finhakket hvitløk, purre i strimler samt osten. La den smelte, og spe med fløte. Skjær paprika i tynne ringer og ha de i gryten. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Skjær opp dillen , og grovhakk basilikumen. Ha urtene i gryten.
Skjær fisken i litt store biter, ca 3 x 3 cm, tilsett i gryten og la trekke i 10 minutter.
Dryss over reker og noen blader basilikum ved servering.
Tilbehør
Kokte poteter egner seg godt slik at man får opp all god saus.
Servering i båt
Her vil det være naturlig å velge pastaskjell til i steden for poteter.
Da kan det være godt med en varm baguett til. Også for å få nyte all den gode sausen.