Bak dine egne kjeks til osteaften av frø og rugmel.  Er også godt tilbehør til supper, i steden for flatbrød.

Ingredienser 2 brett
100 g solsikkefrø
30 gr linfrø
60 gr sesamfrø
250 gr sammalt rugmel
1/2 ts salt
2 ss olivenolje
1 ss honning
2 dl vannGjør som følger
Mal frøene i foodprosessor.  Bland de malte frøene med mel og salt.

Mål opp vannet. Tilsett  olivenolje og honning i det.

Ha vannet i frø- og melblandingen, og rør sammen. Tilsett mer vann eller mel hvis det er nødvendig. Deigen skal være fuktig men ikke klissete.

Ha litt rugmel på bakeunderlaget,  og arbeid deigen sammen.
Del den i to emner.
Ta et ark bakepapir.  Brett kantene inn 2-3 cm,  og strø bittelitt mel på.
Ta det ene deigemnet og klem det ut i en firkant på bakepapiret.
Kjevle så deigen helt ut så du får tynne fine kjeks.
Bruk en gaffel og stikk litt hull i deigen.  En 3-4 steder pr rute, men gjør det før du ruter opp.  Ellers har de lett for å flytte på seg.

Bruk et pizzahjul til rute opp firkantede kjeks.  5 x 6 ruter på et brett gir små fine kjeks.
Skyv hele bakepapiret med deigen over på et stekebrett.

Gjør det samme med det andre deigemnet.
Stek begge brett samtidig på 140 grader varmluft i 50 minutter.
Bytt plass på brettene etter halvgått tid.
Sjekk om de er ferdig stek, hvis ikke la de stå litt til.

Når ferdig, åpne ovnsdøren på gløtt.  La de stå der til ovnen er kald, gjerne til neste dag så de blir helt tørre og sprø.

Tips
Lag gjerne runde kjeks også om du vil.  Bruk f eks en glass og stikk ut.

Lag gjerne dobbel porsjon deig.  Den er holdbar i flere dager i kjøleskapet, om du ikke vil bake ut alt samme dag.