Lages ofte i Hiet, og nytes til både frokost og kvelds. Gjerne med smør og ost.
Ingredienser
200 gram solsikkekjerner
50 gram sesamfrø
50 gram linfrø
50 gram kruskakli
2 ss fiberhusk
1 ts salt
1 ss honning
5 dl vann
1 ss olje
Litt sesamfrø til pynt
Slik gjør du
Ha lunkent vann i et desilitermål. Tilsett honning og rør ut. Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett vannet og oljen. Bland godt. La det stå i 10 min å svelle.
Fordel på to plater med bakepapir. Rut opp hvert brett med pizzahjul til 20 stk.
Strø gjerne litt sesamfrø på.
Forvarm ovnen til 160 grader. Stek begge brett samtidig, bruk varmluft. Sett de på trinn 1 og 3. (Av 4 trinn hvorav 1 er nederst og 4 øverst)
Varmluftsovn 160 grader i 1 time.
Bytt plass på brettene i ovnen etter halv tid. Ta de ut av ovnen og rut opp på nytt med pizzahjul. La de stå å tørke på platen i ovnen med ovnsdøren litt på gløtt. Gjerne til neste dag.