Verdens beste! Oppskriften har sin opprinnelse i Finland, og er familien Bakkes tradisjonelle fredagsmiddag.

Ingredienser
500 gr karbonadedeig
2 ss smør
2 ss hvetemel
1 gul løk
2 kinesiske hvitløk
2 røde chili
1 boks hakkede tomater
1 glass tomatpuré
1 ss tørket oregano
1 ss brunt sukker
1/2 ts muskatnøtt
1 ss tørket basilikum
1/4 ts kajennepepper
vann
salt
pepper
en skvett rødvin

Gjør som følger 
Smelt smør i en ekstra varm gryte. Stek og knus karbonadedeigen.  Tilsett oregano og basilikum underveis.  Når karbonadedeigen er godt stek, tilsett mel og bland godt.  Skru ned varmen, og tilsett tomatpuré og vann til det er en tykk saus.

Kjør løk, hvitløk og chili en en foodprosessor til passe små biter. Ikke for finmalt.  Eller bruk kniv.  Tilsett i gryten sammen med muskatnøtt, kajennepepper og sukker.

Sett på lokk, og la sausen stå å syde en god halvtime.

I mellomtiden kan du rive parmesanost, og finne frem så du kan koke spagettien.  Bergen 125 gram tørr spagetti pr person. Husk salt i vannet, og smør og eller en mild olje over før servering.

Nå er sausen ganske tykk, ha i en skvett rødvin.  Smak til med salt og pepper.

Server gjerne pestobrød til.  Se oppskrift HER.

Og en god rødvin.  🍝🍷 Eller godt vann, se oppskrift HER