Enkel og god hverdagsmiddag. Mye kan forberedes på forhånd.  Kan også fryses.  Lages i ovn i en ildfast form.  Serveres med en grønn salat til, og eventuelt hvitløksbaguetter.

Pynt med litt paprikakrydder som drysses på et A4 ark med utklippet hjerte. Gjøres før steking.

Ingredienser 4 personer
3 dl jasminris
6 dl vann
½ ts salt
Litt olje
5 ss grovhakket sylteagurk
1 purre
3 dl kremfløte
½ flaske Heinz chilisaus
3 ss sylteagurklake
500 gr kjøttdeig
1 ts karri
1 ts sukker
½ ts aromat
3 dl creme fraishe
150 gr bacon

Du kan også ha
En grønn salat
Hvitløksbaguetter

Gjør som følger
Kok opp vann med salt, skyll risen og kok den etter risens anvisninger.
Smør en ildfast form, ca 20 x 35 cm. Ha den kokte risen i formen.
Skyll purren og skjær den i biter. Grovhakk sylteagurken. Ha begge deler jevnt fordelt over risen.
Hell fløten i en bolle. Tilsett og bland inn sylteagurksaft samt chilisaus. Hell den over risen og grønnsakene i formen.

Ha litt olje i en gryte. Tilsett krydder og sukker. Ha i kjøttdeig og stek den mens du knuser den så det blir en jevn røre. Bland i creme fraishe. Fordel kjøttsausen jevnt over i formen.

Skjær bacon i små biter. Fordelt de rundt kanten på formen.

Om du vil, er nå tiden å legge over arket med hjertet, og så drysse på litt paprikakrydder for å lage hjertet på midten.

Stekes i ovnen på 150 grader i 40 minutter.

I mellomtiden lager du en grønn salat. Ha over litt olje og salt og pepper.

Ta ut formen av ovnen når den er klar, og legg eventuelt inn baguetter.

Her er det pyntet med rød paprika i steden for bacon.
I anledning jul, servert i rund form. Og med litt gressløk på toppen.
Påskeversjonen er pyntet med gule tomater 🐥💛