Mye smak, passer godt til kjøtt, både svin og okse. Og godt på varme maiskolber.
Ingredienser 4 personer
125 gr smør
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts muskatnøtt
1/4 ts hvit pepper
1/4 ts røkt paprika
1/4 ts gastromat
1 ss soyasaus
1 ss tomatpuré
2 dråper stevia
Gjør som følger
La smøret bli varmt og myk. Legg det gjerne på kjøkkenbenken et par timer.
Bland alt i en bolle. Smak til med mer krydder om ønskelig.
Sett bollen i kjøleskap en halvtime så smøret blir litt fastere. Da er det enklere å forme. Legg smøret på en bit plastfolie og form til en pølse.
Legg tilbake i kjøleskapet. Skjær i skiver rett før servering.
Tips: Lag dobbel porsjon og legg halvparten i fryseren.
Bildet over: Her servert til griller svinefilet.
Bildet over: Godt på varme maiskolber.