Panko er japansk panering laget av skorpefritt brød.  Gir en deilig sprø overflate.  Litt jobb, men ikke vanskelig eller tidkrevende.

Ingredienser 4 personer
6-700 gr torskefile
1/2 dl olje
2 ss hvetemel
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 egg
50 gr pankomel
1 ss tørket dill
1 sitron

Gjør som følger
Skyll og tørk fiskefilene. Fjerne eventuelle ben. Del de gjerne i mindre biter hvis store.

Lag til tre boller. En med hvetemel tilsatt salt, pepper og dill. En med lett piskede egg, og den siste med pankomel.

Vend fisken i hvetemel, egg og til sist pankomel.  Legg i varm panne tilsatt olje.

Stek de et par minutter på hver side.  Legg over på et fat med papir slik at eventuell olje renner av.  Legg de så over på et fat og sett inn i ovnen som holder 60 grader.

Skjær sitronen i båter, og legg de på fatet ved servering.

Veldig godt med dillstuede poteter til, en syrlig rød spisskålsalat og eller en knallgrønn ertepuré.