Squashsalat med basilikum og granateple. Og en olje og limedressing. Deilig til fisk, eller alene med godt brød til.

Ingredienser 4 personer
1 stor squash
1 grønt eple
1 frisk urt basilikum
1 granateple

Oljemarinade
1 liten rødløk
1 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
1 ts hvitvinseddik
1 lime

Gjør som følger
Riv skallet av limen med et zesterjern. Del limen i 2 og press ut saften over finhakket rødløk. La det stå en god stund. Limen gjør løken mindre skarp i smaken. Finhakk hvitløksfedd og bland det sammen med olje og hvitvinseddik. Vask squashen og lag lange remser med en spirell. Del de lange i litt kortere biter, ellers blir det umulig å forsyne seg. Ta ut kjernene i granateplet. Det gjør du ved å klemme eplet så du kjenner at kjernene blir løse inne i eplet. Når det er helt løst, skjær av toppen. Så skjærer du vannrette snitt der du ser at det er vegger. Deretter bretter du opp granateplet og tar ut kjernene. Skyll og rens de i et dørslag.
Vask og del eplet i små firkanter. Spray med litt sitron så de ikke blir brune. Avslutningsvis bland alt i en bolle.