Nummer 1 sommermat i båt

Ingredienser 2 porsjoner 
2 store makreller, dvs 4 fileer
2 dl hvetemel
1 ts salt
1/2 ts hvitpepper
1/s ts hvitløkspulver
1-2 ts tørket dill
1 ss smør

Gjør som følger
Fisk noen makrell, eller kjøp av en fisker.  Ta ut innmat, og kapp av hodet. Skjær ut filer.  Skyll de godt under rennende kaldt vann. Tørk fileene med kjøkkenpapir.

Bland mel og krydder. Vend de i mel tilsatt krydder. Lag evt før det 2-3 skråsnitt i skinnet på hver file. Stek de gyllenbrune i smør. Legg de med skinnsiden opp først, eller krøller de seg hvis de nettopp er fisket. Hold de nede med en stekespade. Stek de noen minutter på hver side på ganske sterk varme.

Tilbehør
Agurksalat
Dillstuede poteter. Klikk HER for oppskrift.
Sitronvann