Denne suppen har mye smak og metter godt.  Lag en stor porsjon, så kanskje noe kan gå i fryseren.  Ypperlig å ta frem en dag du ikke vil lage mat.

 

Ingredienser 4 store porsjoner
1 stor gul løk
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 purre
2 terninger kyllingbuljong
1 bunt stangselleri
1 boks/pakke brekkbønner
1 grønn paprika
1 rød paprika
6 gulerøtter
1 bit sellerirot
1 liten kålrabi
2 rød chili 
2 kinesisk hvitløk
2 ss revet ingefær
Noen drag svart pepper fra kvern
Salt
persille
1 pakke nudler

Gjør som følger
Sett et stor deilig suppekjele på komfyren. Skjær løken i litt store grove biter, og stek i litt varm olje. Kutt kålrabi, sellerirot i terninger, og paprika i biter.  Purre og stangselleri i smale skiver. Ha de i kjelen, hell på tomater, og fyll på vann/buljong til det dekker grønnsakene.

Ta ut frø fra chili og finhakk den. Finhakk hvitløken. Ha i. Riv ingefær og tilsett.

Skrell  og skjær gulrot i runde skiver.  Og om du får lyst, lag streker så det blir gulerotblomster.  Kok til alt er mørt.

Ha i nudler. Knus de litt i posen før du åpner og har de i suppen. Ha i hakket persille, og brekkbønner. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne litt brød til. For eksempel focaccia, se HER for oppskrift.

Hvordan lage gulerotblomst?  Du trenger et zestjern som også har en liten «kniv» på siden. Med den lager du flere spor på langs av guleroten.  Sporene bør ha jevn avstand mellom hverandre.