Frisk og frekk smak. Morsomme striper. En del jobb, men et artig resultat. Tyttebær og rosmarin som dekor.
Ingredienser bunn
150 gr Bixit havrekjeks
70 gr usaltet smør
70 gr mandler
1 ts ingefær
Ingredienser fyll
1 stk kremoster naturell ca 200- 250 gr
3 dl melis
1 ts vaniljesukker
1 beger kesam lime
3 dl kremfløte
1 pk grønn kiwigele
2,5 dl vann
skall fra 3 lime
Ingredienser gelestriper
1 pk gul gele
1 pk grønn gele
saft fra 3 lime
7,5 dl vann
Du trenger også
Form ca 23 cm i diameter. Her er det brukt typen alt i ett, fat, ring, lokk og håndtak. Og 4 timer som det tar før kaken står i kjøleskapet med alle lag ferdig. Husk at den også skal stå der i hvert fall 2 timer før den er helt ferdig.
Gjør som følger
Smelt smør. Kjør mandlene i food prosessor, og deretter også kjeksene og ingefær. Hell i det smeltede smøret. Klem deigen i bunnen på formen, og sett den i fryseren i 30 minutter.
Lag grønn gele med halvparten av vesken det står på pakken, og la den kjølne. Dvs det står på gelepakken at man skal ta 5 dl vann, bruk 2,5 dl.
Osten røres ut med melis, revet skall fra lime, vaniljesukker og kesam lime. Stivpisket fløte og bland den inn i ostemassen. Hell i den avkjølte flytende geleen, og bland godt. Hent formen i fryseren, og hell ca 1/3 i formen over kjeksen. Sett formen tilbake i fryseren i 30 minutter.
Når det er gått 20 minutter blander du innholdet i de to gelepakkene, og deler det så i tre like porsjoner. Ta for eksempel tre glass og fordel gelepulver likt i glassene.
Ta saften av en lime og fyll opp med vann til du har 2,5 dl veske. Kok opp, og visp inn gelepulver fra et glass. Kjøl av til romtemperatur.
Hent kaken i fryseren, hell over geleen. Sett i fryseren igjen i 30 minutter.
Etter 30 minutter ta kaken ut av fryseren og hell i ca 1/3 av ostekremen. Sett kaken tilbake i fryseren i 30 minutter.
Slik fortsetter du med gele og ostemasse hvert 30 minutt.
Pass på å rør av og til i ostemassen du har i bollen, så den ikke stivner.
Før det siste laget med gele tas på, legger du ut friske rosmarinblader og frosne tyttebær. Hell forsiktig over den flytende geleen ved hjelp av en skje. Når du har fått gelesaft rundt alle bær og blader, sett kaken i fryseren i 10 minutter. Da vil pynten ha festet seg i geleen, og du kan helle over resten av geleblandingen.
Sett formen i kjøleskapet noen timer, gjerne natten over.
Før servering, pynt med noen grønne blad langs kanten på fatet.